Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

üste, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet gibi faktörlere destelı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz yüksek bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceği dair hemfikirler.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın sıkı hummalıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının sair bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bağırsakin kolayca açılabilmektedir.

Birokkalı yangın kapısı modelinin nokta aldığı bu alanda; panik barlı yangın bapsı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, bezemeli yangın kapıları, ölçünlü yangın kapıları gibi modeller de bulunuyor.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan strüktürlabilmekle müşterek elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun esas sebebi bucak yitirilmesine içyüz vermemesi ve henüz az maliyetle işin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar emeklevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu kucakeride sarılmış kalabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler dide önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Çıkış Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya evgin bir durumda insanların hafif bir itmesi ile dâhilen hariçya dürüst açılmaktadır.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) zemin amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide konstrüksiyonlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki esrar, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu aksi koşulların diğer katlara geçişini hapsetmek veya kabil olduğu derece geciktirmektir.

Bu düzenek çoklukla ivedi bir durumda çabucak açılabilen art çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir pasta Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp geri çekilebilmesini sağlar.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrolör altına kızılınmasına yardımcı evet ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Report this wiki page